Budapest

Kegyetlen magyar fekvőrendőr szedi áldozatait, lehetetlen kiszúrni

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.03 | 07:18

Budapest 18. kerületében lapul meg az autószerelők jó barátja.

Gigantikus méretű, elszabott fekvő rendőr tépázza az autósok idegeit és járművük futóművét Budapest 18. kerületében, mert csak az utolsó pillanatban vehető észre. Az önkormányzat az rtl-nek azt mondta, szerintük nincs vele probléma, de azért igyekeznek láthatóbbá tenni a forgalomlassítót.

A családi házas övezetben felépített hatalmas fekvőrendőrt

az utca 2018-as felújításakor alakították ki. Hogy miért éppen oda épült a fekvőrendőr, arra a jelenlegi önkormányzat nem tudott választ adni, ugyanis még az előző városvezetés idején készült, amikor a fideszes Ughy Attila volt a polgármester. Petrovai László alpolgármester szerint azért épülhetett a fekvőrendőr, mert az utcában jelentős az átmenő forgalom, és az áthajtó autósok „az utca szélessége miatt szívesen gyorsultak fel.” Az utca felújításakor egy másik forgalomlassító küszöböt is kiépítettek egy kereszteződésben. Erre az egész kereszteződést lefedő fekvőrendőrre a közeli KRESZ Parkban játszó, tanuló gyermekek védelme miatt volt szükség. Egy lakó szerint

már az átadása utáni első napokban széttörte rajta az autóját egy sofőr,

még azelőtt, hogy kiraktak volna elé egy 30-as korlátozó táblát. Az autót, ami akkorát csattant, hogy „mind a négy kerekéről szétrepült a dísztárcsa”, autómentő szállította el. Bár a fekvőrendőr fel- és lehajtóit egy lakossági bejelentés után laposabbá tették, a forgalomlassító azóta is egymás után szedi az áldozatait. Mindennap lehet hallani, hogy autósok csikorgó gumikkal fékeznek, óriási csattanással odavágják az autó elejét az aszfalthoz, vagy ahogy furgonok és teherautó rakterében hangos dörrenéssel vágódik a padlóhoz az elszálló rakomány.

Az aszfaltburkolaton mára több tucatnyi bevágás jelzi,

hova csapódott be egy-egy autó alja, centiméter mélyen szántva fel az aszfaltréteget. A legnagyobb gond, hogy a fekvőrendőr annak ellenére, hogy hatalmas, szinte láthatatlanul lapul az úton. Az úttest teljes hosszát elfoglaló, és nagyjából négy méter hosszú, térkővel befedett forgalomlassító fák árnyékában rejtőzik, és a délelőtti és délutáni napsütésben még akkor is szinte észrevehetetlen, ha az arra járó sofőr tudja, hogy mit keressen.

 

Igaz: nagyjából negyven méterrel a fekvő rendőr előtt

egy harmincas sebességkorlátozó, valamint egy „egyenetlen úttestre” figyelmeztető tábla van, amivel a sebességcsökkentő küszöbökre is fel szokták hívni a sofőrök figyelmét. Petrovai László alpolgármester szerint a fekvőrendőrön harminc kilométer per órás sebességgel biztonságosan át lehet menni, anélkül, hogy az autóban bármilyen kár keletkezne. Annak „magassága és belépő élének meredeksége ugyanis nem olyan nagy”, hogy veszélyt jelentsen a szabályosan haladó autókra – közölte Petrovai László.

Az önkormányzat azért lépéseket tesz,

hogy a fekvőrendőrt könnyebben észre tudják venni a sofőrök. Petrovai közölte, hogy „útburkolati jellel – 3-3 sárga hegyesszögű háromszög a küszöb két oldalán – jobban érzékelhetővé teszik” majd a forgalomlassítót.

Több tucat autó ment át az M0-son elgázolt 92 éves emberen


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.