Budapest

Péntektől újra kinyitnak a fővárosi állatkert jegypénztárai

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2020.06.04 | 15:48

Péntektől újra kinyitnak a Fővárosi Állat- és Növénykert jegypénztárai, a beltéri bemutatóhelyek látogatását egyelőre még nem teszi lehetővé az intézmény, azonban az esti vezetett séták már újra indulnak!

Az állatkert két héttel ezelőtti újranyitása bizonyos megelőző intézkedések mellett történt, de ezek közül többet megszüntet az intézmény vezetése. Péntektől már nemcsak az interneten lehet jegyet váltani, hanem a helyszínen, az állatkerti jegypénztáraknál is

– olvasható a közleményben.

Mint írják, néhány kivételtől eltekintve az összes jegytípus és fizetési lehetőség újra elérhető lesz, ugyanúgy, mint a járvány előtti időkben. Az egyedüli kivételt a csoportos és intézményi jegyek vásárlása jelenti, mert csoportos látogatásra, így csoportos kedvezmények igénybevételére egyelőre még nem lesz mód.

A kommüniké emlékeztet arra, hogy az intézmény továbbra is ajánlja a szájmaszk viselését, a gyakori és alapos kézmosást, emellett arra kéri látogatóit, hogy az állatokat semmivel, még zoocsemegével se etessék. A beltéri bemutatóhelyeket, állatházakat és a Holnemvolt Várat egyelőre még nem nyitják meg a látogatók előtt. Egy ideig még szünetelnek a látványetetések, állattréningek és más, a közönséget egy időben egy helyre koncentráló programok is.

Az Állatkerti Alapítvány újraindítja azokat a különleges esti sétákat is, amelyeken a látogatók előzetes bejelentkezés alapján, vezetett séták keretében ismerkedhetnek a budapesti intézmény kulisszatitkaival. Az első esti program június 11-én, csütörtökön lesz, utána pedig kéthetente csütörtök esténként.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló