Budapest

Állatszeretet Fesztivál lesz most hétvégén Budapesten

  • Szerző:nuus
  • 2019.10.02 | 10:18

A Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Péntektől vasárnapig tart az Állatszeretet Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben, amelynek játszóparkjában, a Holnemvolt Várban szüreti mulatság is várja a családokat.

Fotó: Pixabay

Az állatok világnapjának három napon át tartó rendezvénysorozattá kibővített állatkerti változata a fesztivál, amelyen érdekes programokkal várják a családokat és a tanulmányi csoportokat – olvasható a Fővárosi Állat- és Növénykert MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, ugyanezen a három napon a Holnemvolt Várban szüreti mulatságot tartanak, szombaton a pedagógusok nyílt napját, vasárnap az Állatkerti Nevelőszülők Találkozóját is megrendezik. Októberben és novemberben tart a Nyugdíjas ősz, kedvezményes belépéssel a nyugdíjasoknak és a 65 éven felülieknek. A fesztivál apropója, hogy az állatbarátok világszerte október 4-én, az állatok védőszentjeként tisztelt Assisi Szent Ferenc napján tartják az állatok világnapját. A világnapról az állatkert csaknem három évtizede rendre megemlékezik, de 2009 óta az eredetileg egynapos eseményt több napon át tartó programsorozattá bővítették ki, ez kapta az Állatszeretet Fesztivál nevet.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló