Budapest

Itt van egy tök jó bringatároló, csak a BKV eltitkolja

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.23 | 11:35

Látszik, hogy a biciklitárolás nem rakétatechnológia, hiszen a BKV-nak is sikerült megtalálnia egy elég jónak tűnő megoldást. Csak az a baj, hogy csak pár helyen, és ott is kevés van belőle, a használatához pedig várólistára kell feliratkozni.

Lássuk be, van néhány gond a vasútállomásokon felállított biciklitárolókkal: vagy nincs belőlük elég, vagy rápakolnak pár tucat mobilvécét, hogy sehogy se lehessen használni (mint történt ez a budapesti Nyugati pályaudvarnál). Ha mégis van elég hely, akkor még mindig fennáll a veszélye, hogy ellopják vagy megrongálják a lelakatolt bringát, de ha ezt megússzuk, akkor is elázik, rozsdásodik, porosodik jármű.

A megoldást már régen kitalálták Szentendrén és Pomázon, csak épp nem verték nagydobra: a HÉV megállóban álló, HÉV-zöld színben pompázó dobozokról van szó. Az I bike Budapest csapata hiába ismerte ezeket már régebben, csak most szombaton látták működés közben: ezek bizony zárható biciklitárolók. Az ötlet tényleg jó, de van néhány szépséghibája: miért tartották titokban, illetve máshol miért nincs hasonló? És miért van várólista, ha szeretnénk mi is egy ilyet használni?

Kép forrás: I Bike Budapest


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló