Budapest

Budapesten november elejétől kijárási tilalom és korlátozás lép életbe az idősotthonokban

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.26 | 18:00

November 2-tól kijárási tilalmat, korlátozást vezet be a főváros az általa fenntartott idősotthonokban.

November 2-tól kijárási tilalmat, korlátozást vezet be a főváros az általa fenntartott idősotthonokban.

face-mask-g96f370074_1920

Azok a bentlakók, akiknek van védettségi igazolásuk, a családhoz eltávozhatnak, de a visszatéréskor izoláció vár rájuk a többiek védelmében. Az intézményekben érintésmentes látogatást lehetővé tesznek, kötelező maszkviseléssel.

Karácsony Gergely főpolgármester a tájékoztatón kijelentette:

a tömegközlekedési eszközökön nem tudják kötelezővé tenni a maszkviselést, de arra kérik a budapestieket, hogy utazáskor használják a maszkot, mert a statisztikák szerint előnyös a járvány terjedése szempontjából.

Megvizsgálták, hogy a fővárosi önkormányzat két óvodájában kötelezővé tegyék-e a dolgozók számára a maszkhasználatot, ahogy azt néhány kerületben már előírták, és úgy döntöttek, hogy a szülők maszkban mehetnek be.

Az adatok egyértelműen azt mutatják, hogy felívelő szakaszban van Magyarországon a koronavírus-járvány negyedik hulláma, a Nemzeti Népegészségügyi Központ mérései szerint országosan erősen nő a szennyvíz koronavírus-koncentrációja is.

Hiába javasolja azonban egyre több szakértő a maszk viselését, a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy csak az oltások számítanak a járvány feltartóztatásában.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló