Budapest

Online kérdőívben várja a véleményeket a Nagykörút jövőjéről a fővárosi önkormányzat

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.30 | 14:18

Online kérdőívben várja november 11-éig a budapestiek véleményét a Nagykörút jövőjéről a fővárosi önkormányzat, amely a válaszok alapján alakítja majd ki a Nagykörút megújítására vonatkozó koncepciót.

Az online kérdőívet az enbudapestem.hu/nagykorut oldalon, a kozossegitervezes.budapest.hu/dialogs/nagykorut/questionnaire/answers/new címen lehet kitölteni. A tervezés későbbi fázisában – 2021 elején – a konkrét elképzelésekről is elmondhatják majd a budapestiek a véleményüket – olvasható a közleményben.

Közölték: ez a fejlesztés túlmutat a közlekedési problémákon, ezért a főváros a Nagykörút komplex megújítását tervezi, amelynek célja a körút megkopott vonzerejének és presztízsének, kellemes és karakteres hangulatának helyreállítása, egy élhető és élettel teli körút kialakítása. Olyan helyszín, ahol egyszerre jó lakni, közlekedni, vásárolni, enni-inni, kikapcsolódni vagy épp boltot üzemeltetni. Céljuk, hogy a tervezés a szakmai és civil szervezetek és az érintettek folyamatos bevonásával és tájékoztatásával valósuljon meg – fogalmaztak.

A Főpolgármesteri Hivatal közölte: 2021 tavaszának végére készül majd el a koncepció, amely megalapozza a fejlesztési munkákat.

A szakmai és civil szervezetekkel közös szakmai workshop-sorozat is indul, hogy a tervezési folyamat konstruktív szakmai párbeszédötletelés és vita mentén új ötletekkel és impulzusokkal gazdagodjon. A szakmai workshopokon való részvételre november 20-áig lehet jelentkezni

– olvasható a közleményben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló