Budapest

Eladó Göncz Árpád villája

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.11 | 14:28

Az egykori köztársasági elnök, Göncz Árpád budai villája ismét gazdát keres.

Egy évvel ezelőtt az állami vagyonkezelő árverésén szerezte meg egy német befektető a rózsadombi Vérhalom téren található ingatlant, amit máris eladnának. 1,72 milliárd forintért árulják Göncz Árpád és felesége egykori otthonát itt. A Pénzcentrum által kiszúrt hirdetés szerint a II. kerületi Vérhalom téren található impozáns épület egy összesen 2873 m2-es területen (egy 1845 m2-es és egy 1028 m2-es telken) helyezkedik el. Az épület

jelen állapotában leginkább családi otthonnak megfelelő,

de számítanak befektetők érdeklődésére is. A Vérhalom tér felől mélygarázs alakítható ki az ingatlanon, illetve a hátsó Pentelei Molnár utca felől leválasztható az 1028 m2-es telek és külön társasház építhető rá – írják a hirdetésben, és azt is hozzáteszik, hogy a villa az 1845 m2-es telekkel vagy az 1028 m2-es fejlesztési telek akár külön-külön is megvásárolhatóak.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) tavaly októberi árverésén egy német tulajdonosi háttérrel rendelkező cég, a Flovestor Passage Kft. vette meg az ingatlant.

A licit tavaly 496,8 millió forint kikiáltási árról indult,

majd a Vérhalom tér 7/b szám alatt található villáért, valamint a villa mögött, a Pentelei Molnár utca 6. alatti „iroda, raktár, garázs” besorolású ingatlanért, összesen nettó 1,186 milliárd forintot fizetett a vevő.

Izgalmas licit végén, hihetetlen pénzért adták el Göncz Árpád villáját


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.
Életmód
Ragyogó arcbőr 11 ezer méteren
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 28.