Budapest

Ilyen lesz Budapest új városnegyede – Fotó

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.20 | 07:22
  • trendindex: 5

12 ezres diákváros, atlétikai stadion, miegymás.

Kihirdették a Budapest Déli Városkapu meghívásos nemzetközi tervpályázat eredményét szerdán. A rendezvényen Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes azt mondta, a kormány és Budapest olyan műveket várt, amelyek a Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út által határolt, mintegy 135 hektáros terület beépítésének átfogó tervezésére vállalkoznak.

Az ezen a napon, 2018. december 19-én elérhetővé vált látványterven a Budapest Déli Városkapu meghívásos nemzetközi tervpályázat győztesének pályaműve látható. A Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út által határolt, mintegy 135 hektáros területen 12 ezer egyetemi hallgatónak szánt diákváros, valamint nemzetközi rangadók megrendezésére alkalmas sportlétesítmények épülnek.

Eszerint pedig megvalósul egy csaknem 12 ezer egyetemi hallgatónak szánt diákváros, valamint nemzetközi rangadók megrendezésére alkalmas sportlétesítmények jönnek létre, például egy 15 ezer férőhelyes atlétikai stadion. A tervpályázatot a Snohetta Innsbruck tervezőiroda nyerte.

Kiemelt kép: MTI


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.