Időjárás

Na ne: Csütörtökre és péntekre virradóra akár fagy is várható

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.04.26 | 11:18

Az Északi-középhegység völgyeiben mínusz 2, mínusz 3 fokos minimumok is előfordulhatnak.

Csütörtökre és péntekre virradó éjszaka az északi völgyek mellett az Alföld hidegre érzékeny helyein előfordulhat néhány helyen gyenge, 0, mínusz 1 fok közötti fagy – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán kedden.

dandelion-843587_1920

A kedden az ország felett átvonult hullámzó frontot követően északnyugati áramlással néhány fokkal hűvösebb és szárazabb levegő érkezik. Hozzátették: szerda reggelre hiába csökken nagy területen jelentősen a felhőzet, a szél élénk marad, így ekkor 3 és 8 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökre és péntekre virradó éjszaka azonban a szél is jelentősen mérséklődik, így a Kárpát-medencét kitöltő hideg légtömegben a hidegre érzékeny helyeken már erősebb éjszakai lehűlés várható – tették hozzá.

Közölték:

ekkor az Északi-középhegység völgyeiben mínusz 2, mínusz 3 fokos minimumok is előfordulhatnak, itt lehet a leghidegebb, de a Duna-Tisza köze homokhátságain is 0 fok köré süllyedhet a hőmérséklet kétméteres magasságban.

Hozzátették: ez jellemzően 0 fok feletti értéket jelent majd, de néhány helyen az Alföldön is lehet 0 és mínusz 1 fok közötti legalacsonyabb hőmérséklet ezen a két napon kétméteres magasságban. A talaj mentén azonban némileg több helyen van esély az Alföldön gyenge fagyra.

Az elemzés szerint az ország döntő részén nem lesz fagy a héten, de az északi völgyek mellett az Alföld hidegre érzékeny helyein előfordulhat néhány helyen gyenge, 0, mínusz 1 fok közötti fagy.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló