Uncategorized

Kegyetlen meleg lehet holnap, olykor a 40 fokot is megközelítheti a hőmérő

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.06 | 18:22

Európa déli területein a csúcsértékek általában 30 fok felett alakulnak, Spanyolországban néhol a 40 fokot is eléri a hőmérséklet. Magyarországon holnap akár 36 fok is lehet. 

Európában, különösen a déli országokban meleg lesz holnap, miként Magarországon is. A Hungaronet Nonprofit Zrt közleménye szerint Európában az időjárási helyzet az alábbi: A kontinensünk déli, délkeleti felén anticiklon hatására napos, jellemzően száraz az idő. A csúcsértékek általában 30 fok felett alakulnak, Spanyolországban néhol a 40 fokot is eléri a hőmérséklet.

Ezzel szemben északon, északnyugaton ciklonok és frontjaik miatt változékony az időjárás, több helyen előfordul eső, zápor, zivatar. A Brit-szigeteken, Skandináviában és a Baltikumban a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 fok körül vagy alatta alakul. A Kárpát-medence fölé továbbra is melegebb léghullámok érkeznek, miközben vasárnap az északnyugati területeket egy hidegfront súrolja.

Képünk illusztráció
Fotó: 123rf.comfotó: 123rf

Magyarországon pedig a várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

Szombaton napos, fátyolfelhős idő várható, az időszakosan megvastagodó fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést. Éjszaka nagyrészt kiderül az ég, majd vasárnap ismét napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Vasárnap délutántól néhol zápor előfordulhat, az északnyugati határnál zivatar is lehet. Szombaton a megélénkülő délies szelet az ország északnyugati felén erős széllökések kísérhetik, vasárnap inkább csak élénk lökések lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 21 fok között várható, de az északi völgyekben hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 30 és 36 fok között várható, az északnyugati határ közelében kicsit hűvösebb lehet az idő.

(Via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló