Időjárás

Rengeteg helyre riasztották a tűzoltókat ma hajnalban

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.19 | 10:18

Budapesten és Pest megyében rövid idő alatt ötven helyszínre riasztották a katasztrófavédelem egységeit hétfőn hajnalban az eső miatt.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője elmondta, hogy a tűzoltókat leszakadt faágak eltávolításához és vízzel elöntött pincék, garázsok, alagsorok kiszivattyúzásához hívták, a hirtelen lezúduló sok eső miatt.

A legtöbb bejelentés Szigetszentmiklósról, Törökbálintról,

és a pesti Belvárosból érkezett. Vasárnap 175 tűzoltói beavatkozásra volt szükség; főképpen kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolítására, amelyek utakra, házakra, elektromos vezetékekre dőltek. Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével mindenhol okozott károkat a vasárnapi vihar. Győr-Moson-Sopron megyében, Dunakilitin több épület is beázott. Borsod megyében, Jósvafőn kilépett a medréből a Baradla patak a sok eső miatt. A tűzoltók ott a helyiekkel együtt ötezer homokzsákot helyeztek el.

Kapuváron családi házba csapott egy villám.

Jelenleg is felhőszakadás miatt van narancsriasztás érvényben. A legtöbb riasztás most a fővárosból és Pest megyéből érkezik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.