Időjárás

Brutális vihar pusztított Horvátországban: többen megsebesültek, eltűntek

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.07.22 | 18:18

Újabb vihar söpört végig pénteken délután Horvátországon, többen megsérültek, egy embert, aki egy vitorlásáról tűnt el a tengeren, még keresnek - közölte a horvát közszolgálati televízió.

Mariamichelle / Pixabay

 

A heves vihar először Isztriát és Kvarner-öblöt érintette. Olaszország felől érkezett, és áthalad Szlovénia egyes részein is.

Ez az ország legjobb és legnagyobb összművészeti fesztiválja, idén sem okoz csalódást, és még közel egy hétig tart! Ilyen a 32. Művészetek Völgye!

 Jégeső hullott, az erős szél pedig fákat csavart ki.

A legsúlyosabb helyzet az isztriai Novigradban volt, alig 15 perc alatt mintegy 150-200 fát döntött ki az orkán erejű szél, egy kemping teljesen megsemmisült. A kempingben hét, míg egy másikban, Abbáziában egy ember sérült meg. Egy ember után még kutatnak, aki a vitorlásáról tűnt el a tengeren a heves vihar alatt.

A zivatarrendszer később északkelet felé haladt, elérte Károlyvárost és Zágrábot.

A horvát fővárosban a szél ismét fákat csavart ki, tetőket tépett le, a törmelék pedig az utcán parkoló autókban okozott károkat. Zágrábban szerdán is ítéletidő tombolt, akkor két ember életét vesztette és 130-an megsérültek. Villámlás, eső és erős szél kíséretében a heves vihar estére elérte a kelet-horvátországi Eszék-Baranya megye egyes részeit is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló