Időjárás

Ma akár 26 fok is lehet, használd ki!

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.01 | 08:18

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig.

Az ország nagyobb részén átmenetileg szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és csak kevés helyen lehet záporeső, északkeleten, keleten zivatar. Az északi, illetve nyugati megyékben maradhatnak tartósan borult területek.


Kora estétől délnyugat felől újabb felhő- és kiterjedt csapadékrendszer érkezik, amely szombaton miközben gyengül, szétesik, egyre inkább a keleti tájakra szorul vissza, és átmenetileg – az északnyugati, északi tájak kivételével – kisüt a nap. Délután legfőképpen az ország délkeleti felében alakulhat ki záporeső, (akár heves) zivatar. Eközben a nap második felében északnyugat felől hidegfront vastagabb felhőzete húzódik fölénk, és késő délutántól megnövekszik a csapadékhajlam is. A nyugati, délnyugati, majd szombat estétől az északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik, de zivatarok környezetében is lehetnek erős, néhol akár viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 15 és 26 fok között alakul, délkelet felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló