Időjárás

Az ország kétharmadára kiadták a riasztást – esős, fagyos idő vár ránk

  • Szerző:nuus
  • 2021.12.02 | 09:48

Nincs sok pozitív hír a következő napok időjárásában, a magasabban fekvő tájakon a hó látványával vigasztalódhatnak, akik szeretik.

Csütörtökön nagyrészt borult lesz az ég hazánkban, inkább csak délelőtt a déli tájakon szakadozhat fel még átmenetileg a felhőzet. Sokfelé várható kiadós eső, a legnagyobb mennyiségre elsősorban a Dunántúl délnyugati és középső részein lehet számítani – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország nyugati kétharmadára citromsárga figyelmeztetést adtak ki a jelentős mennyiségű csapadék miatt, ami egyelőre mindenhol eső formájában érkezik. Az északi hegycsúcsainkon ugyanakkor havazhat is.

A délnyugati, déli szél inkább már csak délkeleten lehet élénk, néhol erős.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északi felén, kétharmadán 5 és 8, délen 9 és 14 fok között alakul. Késő este 2 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Láttad már legújabb videónkat? Ha nem, akkor nézz bele mielőtt tovább olvasnál!⤵️

Pénteken egyre többfelé süthet ki a nap, de keleten, délkeleten tartósabban felhős maradhat az idő, itt a nap első felében még eső, északkeleten havas eső, délután kisebb záporok, hózáporok előfordulhatnak. Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban -2, +4, napközben 2-6 fok várható.

Szombaton felhős-napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél északnyugaton feltámad. Hajnalban erős fagyok jöhetnek, -12, -3 fok között alakulhatnak a minimumok, majd délután 1-5 fok valószínű.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.