Külföld

Szidalmazná a hadsereget? – 15 év börtön, 5 év kényszermunka is járhat érte Oroszországban

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.01 | 14:18

A büntetés akár 5 millió rubelig (kb. 23 millió forint) terjedő pénzbírságot, öt évig terjedő javító- vagy kényszermunkát, valamint 15 évig terjedő szabadságvesztést irányoz elő.

Oroszország szerdán új törvénymódosításokat terjesztett a parlament elé, amelyek tovább szigorítják az ország cenzúratörvényeit.

Akár 15 év börtönbüntetést is kiszabható lesz a fegyveres erők, illetve az olyan önkéntes katonai szervezetek, mint a Wagner-zsoldoscsoport lejáratásáért.

Vjacseszlav Volodin, az orosz parlament alsóházának elnöke szerint a büntetőtörvénykönyv módosításai után „a fegyveres erőkről szóló, tudatosan hamis információk nyilvános terjesztése” büntetendő lesz.

„Ez a beterjesztés megvéd mindenkit, aki ma az életét kockáztatva biztosítja az ország és polgáraink biztonságát. A jogsértők büntetése súlyos lesz”.

A módosított törvényjavaslatról március 2-án, majd március 14-én döntenek. Vaszilij Piskarev, a Biztonsági és Korrupcióellenes Bizottság vezetője február elején tájékoztatott a módosítások előkészítéséről. Eredetileg Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítója kérte arra a duma elnökét, hogy keressenek jogszabályi megoldást a kérdésre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.