Külföld

Órákon belül letartóztathatják Trumpot? Rendőrségi készültség van Amerikában

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.21 | 17:18

Donald Trump a hétvégén azt állította, kedden letartóztatják.

Rendőri készültség van New Yorkban és Washingtonban, miután Donald Trump szombaton arról posztolt közösségi oldalán, hogy szerinte kedden le fogják tartóztatni.

Fotó: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP

Trump korábban azt írta, hogy a manhattani ügyészségről származó, “illegálisan kiszivárgott információk” arra utalnak, hogy “az utcahosszal vezető republikánus jelöltet és az Egyesült Államok korábbi elnökét a jövő hét keddjén letartóztatják” – írja a atv.hu.

Azt nem közölte, milyen vádak alapján intézkednének ellene, csak arra utalt, hogy “semmiféle bűncselekményt nem tudnak rábizonyítani”, és”korrupt és erősen átpolitizált hivatalnak nevezte a manhattani kerületi ügyészséget”.

A volt elnök egyúttal felszólította támogatóit, hogy tiltakozzanak.

A hétvégén Trump bizonyíték nélkül állította, hogy kedden letartóztatják, képviselői később azt mondták, hogy a médiára és kiszivárogtatásokra hivatkozott.

A CNN információi szerint minden New York-i rendőr egyenruhában és bevetésre készen áll kedden. A hatóságok az amerikai hírportálnak azt nyilatkozták, hogy bár fokozott rendőri készültség lesz kedden a városban, jelenleg nem tudnak semmilyen fenyegetésről.

Trump szombati nyilatkozata ellenére egyáltalán nem biztos, hogy le fogják tartóztatni kedden, vagy valamikor később a hét folyamán.

Forrás: Telex, ATV


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.