Bulvár

Itt videózta le a YouTube-sztár a holttestet – az öngyilkosok erdeje

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.03 | 14:22

Az Aokigahara erdő a legnépszerűbb hely Japánban a meghalni vágyók körében, ahová a világ minden tájáról jönnek emberek, hogy véget vessenek az életüknek.

Az egyik ismert vlogger, Logan Paul barátaival pont abba az erdőbe ment túrázni Japánban, amit mindenki csak az öngyilkosok erdejének nevez. A Fuji hegyen található erdő híres arról, hogy többen akasztották már fel itt magukat. Logan és barátai az erdőben járva pont egy holttestre bukkantak, és miközben hívták a rendőrséget, alaposan le is videózták az áldozatot.

Az öngyilkosok erdeje

Aokigahara, vagy másik ismert nevén Dzsukai – A fák tengere, Japánban, a Fudzsi Hegy tövében elterülő mintegy 35 km²-es erdő. Számos turistalátványossággal rendelkezik, többek közt sziklás, jeges barlangokkal. A fák sűrűségének és az állatok kis számának köszönhetően az erdő hátborzongató csendjéről is ismert, ezért is kapta a „fák tengere” nevet. Itt készült az azonos című film, a Sea of Trees, amelyben Naomi Watts és Matthew McConaughey szerepel, és egy férfi történetét dolgozza fel, aki a felesége elvesztése miatt utazik ide.

Aokigahara történelme már a 19. században is összefonódott a halállal, előfordult az „ubaszute” gyakorlata, melynek során a család idős tagját kikísérték a hegyek közé, majd otthagyták, hogy végül szomjan vagy éhen haljon. Sokan ma is úgy tartják, hogy az otthagyottak szellemei kísértik az erdőt.

Több mint ötszázan végeztek magukkal az erdőben

Az 1950-es évek óta több mint 500 ember vesztette életét itt. 2002-ben 78 holttestet találtak az erdőben, 2003-ban ez a szám 100-ra emelkedett. Ezután a helyi kormányzat már felfüggesztette a halálozások számának közzétételét, pedig az öngyilkossági hullám nem állt meg: 2004-ben 108-an lettek öngyilkosok itt, míg 2010-ben 247 öngyilkossági kísérlet közül 54 volt sikeres. Az öngyilkosságok hatalmas száma miatt japán és angol nyelvű figyelmeztető táblákat helyeztek ki az erdőben. A tűzoltók arról számoltak be egy japán lapnak, hogy évente átlagosan 100 holttestet találnak itt.

A Vice 2010-ben készítette egy dokumentumfilmet az erdőről, amely bemutatja az erdő történetét, és az Azusa Hayano nevű geológust is, aki próbál minél többet tenni azért, hogy ne vessenek véget az életüknek az erdő látogatói.

A hatóságok is megtették már a szükséges óvintézkedéseket, például egy táblát t állítottak az erdő bejáratánál, amely az öngyilkosságok elrettentésére szolgál a következő felirattal:

Az életed egy értékes ajándék, amit a szüleidtől kaptál. Gondolj rájuk, a testvéreidre és a gyermekeidre.  Beszélj a problémáidról, ne tartsd magadban!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló