Bulvár

Törpedobálás: ez a kisember ebből él

  • Szerző:nuus
  • 2020.02.07 | 07:18

“Mighty” Mike Murga abból él, hogy bulikon, diszkókban, rendezvényeken emberek azzal versenyeznek, hogy ki dobja őt messzebbre.

A törpedobálás, mint szórakoztató műfaj az 1980-as években vette kezdetét, méghozzá Ausztráliában. Amolyan vidám emberkedésnek szánják, de a legtöbben akkor hallunk róla, amikor a szexmunka ellen érvelnek a szexmunkaellenesek, vagyis abolicionisták. Szerintük a törpedobálás és a prostitúció közös pontja, hogy ugyan az érintettek önként egyeznek bele a tevékenységbe és pénzt is kapnak érte, de ettől még mindkét gyakorlat megalázó, és a törpék és a prostituáltak is zömében hátrányos helyzetű emberek, akiket így kihasználni etikailag kifogásolható.

Mike úgy van ezzel, hogy a törpeség egyfajta mozgássérültség is egyben, ezért hagyományos munkát vállalni nehezen tudna, úgyhogy adja magát, hogy a szórakoztatóiparban próbáljon helytállni. Született szórakoztatónak vallja magát, és örül a bő pénznek, amit ezzel a furcsa, bizonyos szempontból kétségkívül megalázó mutatvánnyal kereshet. Persze nem mindenki ilyen nyitott: az Amerikai Kisemberek Szövetsége panaszt emelt az közösségre nézve megalázó tevékenység hirdetéséért, két államban pedig betiltották a produkciót… ha ezt annak nevezhetjük.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.