Bulvár

Hiánypótló Zámbó Jimmy felmérés érkezetett: Ezen pártok szavazói kedvelik a leginkább

  • Szerző:nuus
  • 2023.02.28 | 10:48

Az IDEA Intézet a kutatás adatait 2023. január 30 – 2023. február 15. között vette fel közösségi média alapú kérdőív segítségével.

Az IDEA Intézet reprezentatív felmérést készített, ami egy roppant fontos kérdésre ad választ.

zambo_jimmy

Az online felmérés során megkérdezettek közel fele „egyáltalán nem szereti” Jimmy dalait. Harmaduk szerint a dolog „hangulatfüggő”, és csak 9 százalék mondta azt, hogy „nagyon szereti” – kürtölte világgá az RTL.

Egészen felháborító, hogy az összes megkérdezettnek csak a 2 százaléka válaszolta, hogy rendszeresen hallgatja Zámbó Jimmy zenéit. 58 százalék egyáltalán nem hallgatja (!), 27 százalék pedig csak akkor, ha véletlenül épp az szól (!!!) a rádióban.

Az énekesnek a 60 év felettiek körében van a legtöbb rajongója. Legkevésbé a 40-49 évesek (66 százalék), és az aktív álláskeresők (59 százalék) kedvelik Jimmyt

– utóbbiak talán épp azért, mert velük ellentétben a Királynak nagyon is bejött az élet.

2023-ban Zámbó Jimmy rajongóit a községekben élő (körükben 12 százalék szereti nagyon a dalait), alacsonyabb iskolai végzettségű (a 8 osztályt végzettek 27, a szakmával rendelkezők 13 százalék mondta ezt) és rosszabb anyagi helyzetű (az önmagukat „nélkülözőként” jellemző válaszadók 24 százaléka szereti) emberek között kell keresni – írja a Telex.

A diplomások 63 százaléka viszont egyáltalán nem szereti Jimmy dalait, és a fővárosiak 52 százaléka is hasonlóan nyilatkozott. Az Idea felmérése szerint a Jobbik szavazói szeretik a legjobban Jimmyt (20 százalék). A skála másik végén a Momentum szavazói állnak, 71 százalékuk válaszolta azt, hogy egyáltalán nem szereti Zámbó Jimmy dalait – csakúgy, mint annó a budapesti Olimpia rendezését.

A Fidesz és a DK szavazói egyébként meglepő módon hasonló véleményen vannak, ha nem az ország állapotáról, hanem Zámbó Jimmy művészetéről van szó. A DK-sok 8, a fideszesek 11 százaléka nagyon szereti, 44 illetve 45 százalékuk pedig egyáltalán nem szereti.

Arra a kérdésre, hogy milyen gyakran hallgatnak Zámbó Jimmy-dalokat, a jobbikosok közül válaszolták a legtöbben, hogy „időközönként” (19 százalék). A momentumosok ebben a kérdésben is kiugró elutasításról tettek tanúságot, 82 százalékuk válaszolta azt, hogy egyáltalán nem hallgatja a Király számait.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló