Bulvár

Szextilalmat vezetnének be a főbérlők a kiadott lakásokban

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.28 | 16:18

Az albérleti szerződések akár explicit módon is tartalmazhatják a szeretkezés tilalmát, de vannak olyan szerződések is, amelyek csak az “éjszakai vendégek” fogadását tiltja az albérlőknek.

Akár jogi eszközöket is bevetnek egyes londoni főbérlők, hogy megakadályozzuk lakásaik bérlőit abban, hogy szexeljenek – erről számolt be a Vice.

Kép: 123rf

A cikk szerint az albérleti szerződések akár explicit módon is tartalmazhatják a szeretkezés tilalmát, de vannak olyan szerződések is, amelyek csak az “éjszakai vendégek” fogadását tiltja az albérlőknek. A cikkben megszólaló egyik fiatal albérleti szerződésében is hasonló záradék szerepelt, ez azonban mindaddig nem jelentett gondot a főbérlő számára, amíg a bérlő és párja túl hangosnak nem bizonyult az éjszaka folyamán.

Vannak olyan tulajdonosok is, akiket már az is zavar, ha a szerződésben foglaltnál többen töltik az éjszakát az általuk kiadott lakásban. A Vice által megszólaltatott érdekképviseleti vezető, Nick Ballard szerint önmagában a szexre hivatkozva nem tehetnek ki senkit albérletéből, de ez nem is jelent gondot a főbérlők számára, hiszen a kilakoltatást nem is kell indokolniuk.

Ballard szerint azonban az albérletben élők szerelmi életének ilyen súlyos korlátozása így is jogellenes lehet, mivel a bérlőket számos jog megilleti a bérelt otthonnal kapcsolatban, így annak “csendes élvezete” is – az persze izgalmas jogértelmezési vita lenne, hogy a szeretkezés ebbe beletartozik-e.

Az albérletet kereső fiataloknak a lakáspiaci viszonyok Londonban is rontják az alkupozícióját, így akár a szextilalomhoz hasonló szigorú feltételeket is hajlandóak elfogadni, csak hogy lakáshoz jussanak.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló