Bulvár

Az MSZP bukott köztársasági elnök jelöltje belépett a KDNP-be

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.31 | 17:48

Szili Katalin, volt MSZP-s képviselő, kamupárt alapító, legújabban pedig Orbán főtanácsadója a lelke mélyén mindig is kdnp-s volt.

Szili Katalin 1983 és 1989 között az MSZMP tagja volt, 1989-ben részt vett MSZP megalapításban, 1994 és 2010 között a szocialisták színeiben jutott be a parlamentbe, egy időben a párt országos elnökhelyettese is volt. 2005-ben az MSZP kongresszusa Szilit jelölte a köztársasági elnöki posztra, de annak dacára sem sikerült nyernie, hogy éppen az akkori pártja volt kormányon. Mielőtt Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottja lett,

kamupárt alapításával is megpróbálkozott

– írja a 444. Semjén Zsolt KDNP elnök szerint Szili Katalin nemzeti elkötelezettsége, az egyházak iránti szimpátiája, hozzájuk kötődő szolgálata mindig ismert volt. Felidézte, hogy Szili Katalin a gyurcsányi időkben, „amikor a Magyar Állandó Értekezletet megszüntetve megakadályozták az összmagyar együttműködést, házelnökként létrehozta a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát, amivel átmentette a magyar-magyar párbeszédet”.

Szili Katalin azt mondta, az elmúlt 12 év senki földjén

tartózkodásához képest a Kereszténydemokrata Néppárt közössége áll hozzá legközelebb. A belépéssel formálisan is csatlakozik ahhoz a közösséghez, ahová eddig is tartozott. „Hazataláltam, és ha szolgálhatom úgy a nemzetet, hogy vállaltan egy értékrendet is szolgálok, akkor ezt szívesen teszem.”

Beismerte a nemzet csótánya Nagy Feró: Fidesz-csicska vagyok


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló