Bulvár

Putyintól úgy retteg a stábja, hogy össze-vissza hazudoznak neki

  • Szerző:nuus
  • 2022.03.31 | 09:48

Vlagyimir Putyin tanácsadói kábé mindent megígérnek az orosz elnöknek, amit hallani akar.

Vlagyimir Putyin tanácsadói nem merik gazdájuk elé tárni, milyen rosszul áll az ukrajnai háború és a szankciók hatásairól is hallgatnak – közölte az amerikai hírszerzés.

Putyin érzi, hogy a hadserege félrevezette,

Kép: MTI/Kreml

emiatt bizalmatlan a katonai vezetéssel szemben, cserébe viszont nem jutnak el hozzá pontos információk a harcokról. Washington megosztja hírszerzési adatait, ami azt a stratégiát tükrözi, amelyet a háború kezdete óta követett. Ebben az esetben ez megnehezítheti Putyin számításait is – mondta egy másik amerikai tisztviselő.

Az Egyesült Államok értékelése egybevág az európaiakéval.

Putyin úgy gondolta, hogy a dolgok jobban mentek, mint ahogy történtek. Ez a probléma azzal, hogy “igenemberekkel” veszed körül magad, vagy csak velük ülsz egy nagyon hosszú asztal végén – mondta egy amerikai diplomata. Az orosz sorkatonákat hadgyakorlatra küldték, de az invázió előtt alá kellett írniuk egy papírt, ami kiterjesztette feladataikat. Félrevezették, rosszul képezték ki őket, Ukrajnában pedig olyan idős ukrán nőket találtak, akik „úgy néztek ki, mint a nagymamáik”, akik „azt kiabálták nekik, hogy menjenek haza”. Katonai elemzők szerint

Oroszország hadserege kudarcot vallott Ukrajnában.

Ennek hatására most békülékeny hangot ütnek meg, és azt mondják, hogy a keleti részekre összpontosítanak, ennek ellenére tovább bombázzák az ország több régióját.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló