Bulvár

Ezért veszett össze egy életre nagyobbik fiával Varnus Xavér

  • Szerző:nuus
  • 2022.04.08 | 12:18

Már 17 éve nem beszél idősebbik fiával Varnus Xavér.

A hosszabb ideje Kanadában lakó Varnus Xavér a szintén ott élő kisebbik fiával és unokájával gyakran találkozik, a nagyobbikkal viszont már 17 éve nem beszélt. Varnus Xavér erről is beszámolt Kadarkai Endrének a Szavakon túl-ban.

“A nagyobbik fiammal soha nem kerültünk igazán közel egymáshoz.

Emlékszem, mi volt az a töréspont, amikor úgy éreztem, és valószínűleg ő is, hogy hosszú távon ez a történet nem fog közöttünk működni. 2006 környékén itt volt Európában egy egész nyáron át nálam, és elmentünk Franciaországba autóval. Az volt a tervem, hogy felmegyünk a világ egyik legmagasabban fekvő katolikus templomába, ahol egy nagyon különleges orgona áll. Ahogy haladtunk az Alpok borzalmas útjain felfelé,

láttuk, ahogyan kerékpárversenyzők tréningeznek.

Én amolyan pesties, városlakós elborzadással mondtam, hogy micsoda elmebaj, hogy ők harmincöt fokban tekernek. Ebből aztán kialakult egy majdnem parázs vita köztünk. Én akkor jöttem rá, hogy az én célom merőben különbözik az övétől. Ő egy olyan társadalomban nőtt föl, amelyben azok az emberek, akik ott az én értelmezésemben teljesen értelmetlenül infarktus  közeli állapotba kerülnek, számára hősök.

Ugyanezen az úton megkérdeztem, tudja-e ki az a Glenn Gould

(torontói zongorista), de nem tudta. Akkor vettem észre, hogy az anyja hiába brit származású, ami miatt viszonylag sok kultúrát rakott köré, a mi céljaink teljesen eltérőek” – panaszolta el a művész Kadarkainak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló