Celeb

Psota Irént az esküvője napján hagyták faképnél

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.15 | 18:55

Psota Irén, "Szerelmeim, szerepeim és a szemtanúk" című könyvében osztotta meg élete legérdekesebb történéseit.

A Nemzet Színésze nem csak művészi munkásságában, hanem magánéletében is szenvedélyes volt. Három házasságot élt meg, és számos neves művésszel alakított került kapcsolatba. Psota 16 éves korában szeretett bele Seregi Lászlóba, az Operettszínház jövőbeli koreográfusába.

Fotó: MTI/Zih Zsolt

Beleszerettem, de akkor még nem voltam tudatában, hogy az első szerelmemet élem. Három évig voltunk együtt, és ő lett a mérce az ’érintésre’. Istenien zongorázott, festett, táncolt. A humora, az intelligenciája – és különben is polihisztor volt! Akkor váltunk el, amikor én a Színművészetire, Laci a Képzőművészeti Főiskolára jelentkezett

A neves színésznő későbbi visszaemlékezése szerint hosszú időn át folytatott szerelmi kapcsolatot Makk Károllyal, a kor kiemelkedő filmrendezőjével. Öt évig voltak együtt, és az esküvőjük napja is meg volt határozva, amikor Makk váratlanul meggondolta magát. Nem túl elegáns módon az esküvőjük napján mást vett feleségül.

Felcsendült a nászinduló, Psota Irén fehér kosztümöt viselt, a fején fátylas kalappal. Amikor a színésznő és Makk Károly a terem közepére értek, valaki Psota mögé lopódzott és leemelte a kalapját. Psota kolléganője, Krencsey Marianne volt az, teljes ünnepi díszben állt a színésznő mögött, akinek végül a kezébe nyomott egy lábasnyi paprikás krumplit. Krencsey a saját fejére helyezte a kalapot, majd egybekelt Makk Károllyal. A szerelmesek végül az anyakönyvvezető elé léptek, Psota Irén pedig ott maradt az ajtóban, kezében a paprikás krumplival, és sírni kezdett.

Végül a pár nem találta meg együtt a boldogságot, 3 évvel később el is váltak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.