Bulvár

Schobert Norbi nekiment a gyógyszer-lobbinak a gigabírság után: Szerinte Csollány is miattuk halhatott meg

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.07 | 10:18
  • trendindex: 3

Elmondta, hogy persze megtámadta a szakma, leírták hogy a szénhidrátcsökkentés tudománytalan és nem jó cukorbetegeknek sem.

Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata megállapította, hogy a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat többek között a termékek hatásairól, összetételéről, illetve a diéták eredményességéről – tudatta közleményében a hivatal.

Erre reagált most Facebook oldalán Schobert Norbi, aki elmondta, hogy elfogadni egy csökkentett bírságot, vagy elismerni nem ugyanaz.

30 éve vagyok a pályán. Megcsináltam a Duci Tréninget és ekkora már százezrek követtek. Belettem a videóba a diétás ajánlást. Lefogytak velem tízezrek és ekkor megírtam a Norbi Titok c könyvem. Több százezer pld fogyott el. 2004-ben elsőként hoztam be a hozzáadott cukormentes ketchup-ot, majonézt az Univerrel. Elsőként hoztam magyar piacra a szénhidrátcsökkentett kenyeret, sütit a Kaposmérői kenyérgyárral és az első 95 %-ban mentes lisztkeveréket. Na ezért is meghurcolt a Gvh, mert 95%-ban csökkentettnek kell írni.

– írta.

Elmondta, hogy persze megtámadta a szakma, leírták hogy a szénhidrátcsökkentés tudománytalan és nem jó cukorbetegeknek sem.

Ahogy arról beszámoltunk, a nemzeti versenyhatóság vizsgálata feltárta, hogy a Norbi Update életmódrendszert, illetve az Update termékek népszerűsítését célzó, a forgalmazó közösségi oldalán közzétett videók több szempontból is tisztességtelennek minősültek a fogyasztókkal szemben.

Ekkor összeszedtem a megspórolt pénzem és állami, Tükeb engedélyes klinikai vizsgálatot indítottam Dr Pados Gyulával és bebizonyítottam, hogy a termékeim hatékonyak a testsúlycsökkentésben és ajánlhatóak cukorbetegeknek.

– mondta, és kifejtette, hogy a Szegedi Egyetemen, Dr Forster Tamással is indított klinikai vizsgálatot az Update péksüteményekre és bebizonyosodott, hogy 4x kisebb vércukor emelkedést okoz, 5x kisebb inzulin választ.

Tévékampányba kezdtem le is ment, meg is vizsgált a Gvh és nem bírságolt meg. De a szabályokat tovább szigorították. A gyógyszerlobbi. Az a lobbi, aki klinikai vizsgálatok híján telenyomta a világot covid vakcinával. A kívánt és nem kívánt káros élettani hatást nem vizsgálta a hatóság. Tele a temető fiatal kortársaimmal. Szegény Csollány is belehalt, márt ráoltottak. Nem tudom. Amikor engem, a Feleségem megszúrtak, nem végeztek covid tesztet.

Norbi szerint vele példát statuálnak, mert első volt. Most már egy élelmiszer gyártó, vagy étrend-kiegészítő gyártó sem utalhat semmilyen élettani hatásra. Ha igen, akkor még nem jelentették fel.

Ha este bekapcsolod a tévét, csak gyógyszer reklámot látsz, mert mindenre az a jó. Ha fáj a fejed, akkor fájdalomcsillapító és boldogság lesz. Az mindegy, hogy mitől fáj. Ha kövér vagy és fogyni akarsz, akkor szúrj Ozempic-et,, vagy Succenda-át, mindegy mit okoz hosszútávon a szervezetedben. A kamilla teát sem szabad már gyulladáscsökkentőként reklámozni.

– írta.

Majd kifakadva hozzátette:

Pedig jót tett a világgal. Annyi, de annyi szenvedésen mentem keresztül amíg ezt felépítettem és próbáltam megvédeni az igazam. Annyi és annyi elismerést kapok a fogyasztóimtól, update1 menü megrendelőktől. Igen. Lefogynak. Igen kevesebb cukor- és vérnyomásgyógyszert kell bevenniük. Akkor 25 év köszönete hazugság. Nem is fogytak le. A két klinikai vizsgálat se számít. Egy dolog számít: csak gyógyszernek lehet bármilyen kommunikációban élettani hatást tulajdonítani. Ez a magán véleményem. Nem a céges. Norbi voltam… es csak voltam.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló