Bulvár

Damu Roland kislánya nem kaphatja meg az egyetlen emlékét apjáról

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.12 | 10:48

A másfél éve elhunyt Damu Roland kislánya, Maja hiába várja egyetlen apai örökségét.

Bár a hagyatékra vonatkozó igények bejelentésének határideje lejárt, miközben fiai nem tartottak igényt egyetlen tárgyra sem, a másfél éve elhunyt Damu Roland kislánya, Maja hiába várja egyetlen apai örökségként azt a régi gitárt, amit örökölt.

Maja gyámja, Katalin emlékül kérte a hangszert a kislány számára,

ám a hivatalos hagyatéki végzés ellenére sem jutottak hozzá. Damu Roland adósságai miatt komolyabb vagyon nem maradt utána: a gitáron kívül mindössze néhány ruhanemű és két olcsóbb karóra. A hagyatéki eljárás során megítélték a gitárt Majának, értéket nem képviselő tárgyként. A színész másik két gyereke, a 28 éves Andor és a 19 éves Benjámin nem jelentkezett az örökségért, így semmilyen akadálya nem lenne, hogy a hangszer Majához kerüljön – írja a Blikk.

„Csak azt szerettük volna, hogy Majácskának legyen valami emléke

az édesapjáról, ha már az életében nem találkoztak sokat. Maja zenei tehetség, ezért a gitár hasznos emlék lett volna az apjától. Nyilvánvaló, hogy nem nyerészkedni akarunk, hiszen nem is lenne min, mert az örökség nem képvisel semmiféle értéket. Mégis, milyen ember az, aki nem adja át a gitárt a jogos örökösének?” – mondta Katalin Damu Roland barátjára, Zsoltra, aki a színész halála után annak

összes holmiját leltárba vette és egy ismeretlen helyen lévő raktárban helyezte el.

„Teljesen tiszta lenne az ügy, hiszen volt egy harmincnapos kifüggesztési határidő, amíg jelentkezhetett volna a többi örökös, azaz Roland fiai, ám ez nem történt meg, így végképp nem értem, mi lehet az oka annak, hogy nem jutunk hozzá a gitárhoz” – panaszolta Katalin.

A Blikk megkereste Zsoltot is, aki elzárkózott a nyilatkozattól. A Blikk által megkérdezett jogász szerint pedig Katalin végrehajtással érvényesíthetné Maja jogait.

Damu Roland édesanyja a fia után ment


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.