Külföld

Kalapács alá kerül a híres ereklye! Ilyen bődületes áron kelhet el Churchill órája

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.12 | 17:43

A Robb Report beszámolója szerint elárverezik Sir Winston Churchill különleges zsebóráját. A 20. század egyik legnagyobb hatású európai államférfija 1905-ben, vagyis csaknem 120 évvel ezelőtt kapta ajándékba a relikviát Herbert Henry Asquithtől.

Kép: Dawsons Auctioneers

Asquith, aki 1908 és 1916 között vezette az országot, azért adományozta Churchillnek az aranyórát, mert politikustársa, bár elkötelezett konzervatív volt, kiállt a liberálisok mellett is, ha szükségesnek látta.

A “full hunter” típusú óra elnevezése a rókavadászok szokásából ered, akik egyik kezükkel felpattintották a szerkezet fedelét, míg a másikkal a lovuk gyeplőjét markolták. Churchill 18 karátos arannyal díszített óráján a legendás brit miniszterelnök címerét is megtalálhatjuk, valamint egy kedves, személyes üzenetet is, amellyel Asquith újfent kifejezte háláját politikustársának.

Kép: Dawsons Auctioneers

Az emblematikus tárgyat május 23-án bocsátja licitre a londoni Dawsons Auctioneers aukciós ház. A legfrissebb becslések szerint az óra 37 000 dollár (kb. 13 millió forint) körül kelhet el.

Forrás


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló