Külföld

Kalapács alá kerül a híres ereklye! Ilyen bődületes áron kelhet el Churchill órája

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.12 | 17:43

A Robb Report beszámolója szerint elárverezik Sir Winston Churchill különleges zsebóráját. A 20. század egyik legnagyobb hatású európai államférfija 1905-ben, vagyis csaknem 120 évvel ezelőtt kapta ajándékba a relikviát Herbert Henry Asquithtől.

Kép: Dawsons Auctioneers

Asquith, aki 1908 és 1916 között vezette az országot, azért adományozta Churchillnek az aranyórát, mert politikustársa, bár elkötelezett konzervatív volt, kiállt a liberálisok mellett is, ha szükségesnek látta.

A “full hunter” típusú óra elnevezése a rókavadászok szokásából ered, akik egyik kezükkel felpattintották a szerkezet fedelét, míg a másikkal a lovuk gyeplőjét markolták. Churchill 18 karátos arannyal díszített óráján a legendás brit miniszterelnök címerét is megtalálhatjuk, valamint egy kedves, személyes üzenetet is, amellyel Asquith újfent kifejezte háláját politikustársának.

Kép: Dawsons Auctioneers

Az emblematikus tárgyat május 23-án bocsátja licitre a londoni Dawsons Auctioneers aukciós ház. A legfrissebb becslések szerint az óra 37 000 dollár (kb. 13 millió forint) körül kelhet el.

Forrás


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló