Bulvár

Kitálaltak Berki kamu-luxuséletéről: milliós tartozásokat örökölhetnek lányai

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.14 | 08:18
  • trendindex: 32

Berki halála szeretteinek mély fájdalmat és sajnos tartozásokat is hagyott

Fényűző élet, luxusnyaralás, a legdivatosabb ruhák és kiegészítők, drága éttermek és még drágább autók –  a Blikk.hu szerint így lehetne leírni Berki Krisztián életét. Illetve azt, amit a múlt pénteken tragikus hirtelenséggel elhunyt volt Fradi-vezér láttatott magából.

Az első sokkból ocsúdók szerint ez azonban csak a látszat volt, Berki ugyanis nem rendelkezett számottevő vagyonnal, adósságról azonban suttogtak, ezt pedig a törvény szerint a lányai, a nyolc éves Natasa és a féléves Emma örökölheti.

Albérletben lakott, a luxusautókat bérelte, vagy csak odaállt melléjük egy-egy fotó erejéig, és a sokak által irigyelt életvitele nagy része reklámszerződések és céges megállapodások eredménye. Bármit vett, bárhova utazott, sokkal kevesebbet vagy egyáltalán nem is fizetett érte, ellentétben azzal, amennyibe egy átlagembernek ez került volna. Mindenki azt hitte, rengeteg pénze van, milliomos, pedig nem

– árulta el egy ismerőse, aki szerint az utóbbi években az influenszer megbízásai után kapott pénzeket sem ő kapta meg, Berki Krisztián nevén ugyanis gyakorlatilag már nincs vállalkozás.

Az interneten szabadon elérhető adatok szerint a hozzá köthető cégek többsége két éve felszámolással vagy kényszertörléssel megszűnt. Ennek persze praktikus oka volt, hiszen a volt főpolgármester-jelölt évekig szerepelt az adóhatóság adóslistáján, amelyre olyan magánszemélyek kerülnek fel, akiknek legalább 180 napja minimum tízmillió forinttal tartoznak a NAV-nak. A szégyenlistáról tavaly került le, ám ez akár azt is jelentheti, tízmillió alá csökkent a restanciája.

A sors azonban most kegyetlen volt. Berki halála szeretteinek mély fájdalmat és sajnos tartozásokat is hagyott. A Blikk által megkérdezett szakember szerint ezt gyermekei örökölhetik.

A hagyatéki eljárás során megállapítják, hogy az elhunyt mekkora vagyonnal rendelkezett, illetve listázzák a dokumentálható, jogilag is behajtható tartozásait, és az örökösök ezek után eldönthetik, hogy elfogadják, vagy lemondanak az örökségről

– magyarázta dr. Györei Péter ügyvéd, aki hozzátette, a magyar törvények értelmében az örökösödés egyenesági.

– A gyerekek az örökösök, ám mivel ez esetben mindketten kiskorúak, a döntést törvényes gyámjaik, azaz az édesanyák hozzák meg.

Arról, hogy ki intézte aaz egykori médiszemélyiség pénzügyeit, a Blikk.hu cégében olvashatnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló