Bulvár

Erre senki se számított: Gálvölgyi János ügyében mégis folytatódik a nyomozás

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.11 | 15:48

Bár a rendőrség megszüntette a nyomozást Gálvölgyi János ügyében, az ügyészség felülbírálta a dötést.

Az Országos Mentőszolgálatnál vizsgálat indult az eset miatt, amely során megállapították, a mentőirányító felelősségét. A segélyhívást fogadó mentésirányító ugyanis rosszul döntött, amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta, ennek következtében nem történt meg a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldése. – írta meg a 24.hu.

Ezután indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság, és szüntette is meg rövid időn belül a nyomozást. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője közölte, hogy Budapest V. és XIII. Kerületi Ügyészség – törvényességi felügyeleti jogkörében eljárva – hivatalból vizsgálta felül a megszüntető határozatot.

Az eljárás tehát folytatódik, ahogy ismeretes az eset nagy felháborodást váltott ki, és két alapvető kérdést vetett fel. Rendszerszintű problémák vannak-e a mentőszolgálatoknál, és így nem is feltétlenül a mentőszolgálatnál dolgozó ügyeletes a hibás, aki a szűkös források miatt nem tud megfelelő időt fordítani a helyzet mérlegelésére, illetve, hogy ha nem a köztiszteletnek örvendő országos hírű színész a beteg, akkor vajon eljut-e ez a botrány a nyomozásig. Ennek kapcsán az is felmerült, hogy hány nem köztiszteletnek örvendő országos hírű betegnél történhetett meg ugyanez.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Mobiltech
Nagy változás jön a Vibernél
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 17.