Bulvár

Óriási elefántlábakkal kényszerül élni a nő, és nincs, ami segítene

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.04 | 09:18

Monique Samuels 12 éves volt, amikor a lábai ödémásak lettek. Azóta ha egyetlen nap nem csomagolja lábait speciális védőharisnyába, három-négy kiló extra vizesedéssel is számolhat estére.

Tiniként Monique képtelen volt feldolgozni a krónikus betegséget, amely gyógyíthatatlan, legfeljebb kordában lehet tartani kezelésekkel, műtétekkel. Monique otthagyta az iskolai úszócsapatot is, és hosszú, mindent elfedő szoknyákat kezdett hordani. Egy tucat – PONTOSAN 12 – műtéten átesett, de mára már belátta: az ilyen típusú ödémára nincs gyógymód, el kell tehát fogadni külsejét. Hiába szívják le a folyadékot, a vizesedés újra kezdődik.

Minden nap kénytelen fáslizni a lábát, ami egyórás procedúra, ha nem akarja, hogy három-négy kiló extra duzzanat keletkezzen nyolc-tíz óra alatt a testén. Ma már jobb a helyzet, mint tinikorában volt, és Monique igyekszik is tenni azért, hogy sorstársai számára inspiráció legyen: ma már bátran felvesz rövidnadrágot és rövid szoknyát is, hiszen nem kell, hogy olyasmi miatt szégyenkezzen, amiről nem tehet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló