Bulvár

Tiszteletbeli székellyé avatták Pataky Attilát, akit az UFÓk is elraboltak

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.06 | 16:22

A „tiszteletbeli székely” cím viselője lett Pataky Attila.

Tiszteletbeli székellyé avatták Pataky Attilát. Az énekes a TV2 Mokka című műsorában beszélt erről, ahol azt is mondta, az indoklásban az szerepelt: az énekes „lelki rokonságot érez, sorsközösséget vállal az idők viharait Isten segedelmével dacosan álló székelységgel, és a testvéri összetartozás érzését áthatott cselekvő tenni akarással száll síkra a nemzetegyesítés ügyéért”.

A „tiszteletbeli székely” cím viselője lett Pataky Attila. Az énekes a TV2 Mokka című műsorában beszélt erről, ahol azt is mondta, az indoklásban az szerepelt: az énekes „lelki rokonságot érez, sorsközösséget vállal az idők viharait Isten segedelmével dacosan álló székelységgel, és a testvéri összetartozás érzését áthatott cselekvő tenni akarással száll síkra a nemzetegyesítés ügyéért”.

Az Edda Művek frontembere érmét és kitüntetést is kapott székellyé avatása alkalmából, amiket a Mokka szerdai adásában mutatott meg – szúrta ki a 24.hu. Pataky elmondta, szombaton a Hargita megyei Farkaslakán adományozták neki a címet.

Komolyan összerázkódtam, és tetőtől talpig borzongtam a boldogságtól

– mondta Pataky a reggeli műsorban, majd Székelyföldhöz kötődő érzéseiről és emlékeiről beszélt.

Később a riporter megkérdezte a zenészt, aki nemrég lett 72 éves, mi van még hátra.

Megmondom őszintén, azt hiszem, a kétharmada már megvolt, de ez az egyharmad is izgalmasnak ígérkezik. Az én érzésem szerint egy új világ születésének vagyunk a kezdetén. Ez most eléggé romos állapotban van. Itt maradtunk a végére, a Vatikán és mi, hogy nemet mondjunk az ártásra, mert a béke az egyetlen megoldás. Békét akarunk, mosolyt és boldogságot!

– magyarázta Pataky Attila, aki azzal zárta az interjút:

Meg vagyok erősödve. Most már lélekben székely is vagyok, nem csak magyar.

A riportot teljes egészében a TV2 oldalán lehet megnézni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló