Bulvár

Társai kergették öngyilkosságba a 47 éves csimpánzt az állatkertben

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2022.09.07 | 11:30

Megrázó történet: a lipcsei állatkert lakóját úgy sarokba szorították társai, hogy az nem látott más kiutat, mint a halált.

Robertet, a lipcsei állatkert majomfalkájának egykori legmagasabb rangú tagját egy hirtelen kitört és heves összecsapásban fajtársai annyira sarokba szorították, hogy nem látott más kiutat a menekülésre, mint a kifutó biztonsági kerítésén való átmászást és a vízzel teli védőárokba ugrást. Mivel azonban a csimpánzok nem tudnak úszni, a 47 éves majom belefulladt a vízbe – írja az MTI.

Az állatkert igazgatója, Jörg Junhold kedden számolt be a még augusztus 25-én történt esetről. A boncolás kimutatta, hogy az egykori vezérhím halálát vízbefúlás okozta, semmiféle egyéb sérülést nem találtak rajta. A sajnálatos esetről az állatkert Facebook-oldalán is beszámolt.

A csimpánzok körében nem ritkák a heves összecsapások, a vadon élő csoportokban a zoológusok rendszeresen megfigyelnek ilyen eseteket, viszont a lipcsei állatkertben korábban ehhez hasonló eset még nem fordult elő – így az állatkert.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló