Bulvár

Vlagyimir Putyinnak akarták nevezni a gyermeküket – megtiltották nekik

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.14 | 16:18

A hatóságoknak azonban nincs egyszerű dolga, ugyanis időről-időre előkerülnek vad próbálkozások.

A Skatteverket nem engedélyezte a „különleges” nevet, méghozzá a svéd törvények alapján. A helyi jogszabályok szerint ugyanis jelezni kell a születést követő három hónapon belül a gyermek nevét – írja a Liner.

put

Igen ám, de meg kell felelni a névnek több követelménynek, például nem lehet sértő, valamint nem okozhat kényelmetlenséget az elnevezettnek. Ezt a törvényt még 1982-ben hozták, amelyet 2017-ben frissítettek.

A svéd szabályok szerint néhány nevet úgynevezett „egyértelmű” okok miatt tiltanak, legegyszerűbb példa erre, hogy Hitlernek nem lehet elnevezni a gyermeket. Feltehetően a törvény ezen szakaszába ütközött a Vlagyimir Putyin elnevezés, de a páros nem tudja pontosan, melyik szabályhelyet sértették meg.

A svéd hivatalos statisztikák szerint összesen 1413 újszülöttet neveztek el Vlagyimirnak és egyelőre nem tudni biztosan, hogy a szűrőn átcsúszott-e a Putyin név. A svéd hatóságoknak azonban nincs egyszerű dolga, ugyanis időről-időre előkerülnek vad próbálkozások.

Csak idén olyan neveket kellett elutasítani, mint a Q, a Ford vagy Pilzner, de voltak olyanok, amelyek meglepő módon átcsúsztak a rostán, mint a Metallica vagy a Google.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Forma-1
Csapatot vált Waltteri Bottas
  • szerző:nuus
  • 2021. 09. 06.