Bulvár

Durva: az egyik legismertebb náci háborús bűnösnek színes bőrű unokája született!

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.16 | 19:18

Karma is a bitch.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Voices Of Liberation (@voices.of.liberation) által megosztott bejegyzés

Ki ne ismerné Amon Göth, a náci háborús bűnös nevét? Ő volt a hírhedt Płaszówi koncentrációs tábor parancsnoka a kezdetektől a végig, több százezer embert küldött a halálba. 1946-ban kivégezték, akkor csupán egyéves volt a kislánya, Monika.

Monika édesanyja egyedülálló anyaként képtelen volt gondoskodni a gyerekről, ezért a kislány szinte azonnal apácákhoz került, majd nevelőszülők fogadták őt örökbe. Monika később egy nigériai, fekete férfi oldalán találta meg a boldogságot, és tőle született lánya, Jennifer is 1970-ben.

Jennifer Teege-nek óvodás kora után nem volt kapcsolata biológiai anyjával és vér szerinti családjával, ezért fogalma sem volt arról, hogy ki is az ő nagyapja. Már negyven körül járt, amikor kiderült az igazság: a hamburgi könyvtárban talált egy könyvet, amiben nagyanyja – Göth felesége – és anyja – Monika Göth – mondja el a történetét.

Jennifer valósággal sokkot kapott, hiszen ő maga színesbőrű, barátai többsége zsidó, álmában sem gondolta volna, hogy egy náci háborús bűnös utódja lehet. Íróként és aktivistaként a családi múlt feldolgozásának fontosságát hirdeti, ahogyan azt is, hogy a történelemmel az elkövetők és az áldozatok utódjainak is szembe kell nézniük.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Park Könyvkiadó (@parkkonyvkiado) által megosztott bejegyzés


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló