Bulvár

Gyász! Meghalt az aranyszemű lányként ismert énekesnő

  • Szerző:nuus
  • 2019.11.04 | 17:18

Nyolcvan éves volt.

Nyolcvan éves korában meghalt Marie Laforet francia-svájci színésznő-énekesnő.

A család vasárnapi közlése szerint az “aranyszemű lányként” becézett művész szombaton halt meg a Genfhez közeli Genolier-ben, ahol 1978 óta élt. Halálának okát nem hozták nyilvánosságra. A francia és svájci állampolgársággal is rendelkező Laforet, eredeti nevén Maitena Marie Brigitte Doumenach, 1939. október 5-én született a franciaországi Soulac-sur-Mer-ben.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Frenchies Bitches 🇫🇷 (@frenchies_bitches) on

Énekesként vált híressé 1963-ban megjelent első kislemezével, a Les Vendanges de l’amourral, amelyet több másik sláger is követett, úgy mint az Ivan, Boris et moi, a The Beatles előtt tisztelgő Il a neigé sur Yesterday és a Viens sur la montagne. A francia és spanyol nyelven éneklő Laforet dalaihoz az amerikai és európai népzenéből merített inspirációt. Színésznőként René Clément, Georges Lautner, Henri Verneuil és Pierre Granier-Deferre rendezőkkel dolgozott együtt. Egyik leghíresebb filmje az 1961-es La fille aux yeux d’or (Az aranyszemű lány) volt, amelyet későbbi férje, Jean-Gabriel Albicocco rendezett.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by France Inter (@franceinter) on

Pályafutása során 35 filmben szerepelt és több mint 35 millió albumot adott el világszerte.

    “A karrierem csapongó, de az életem az elejétől a végéig teljes volt”

– mondta egyszer Laforet, aki ötször házasodott és dolgozott színházi színésznőként, íróként, műkereskedőként és árverési kikiáltóként is.

Címlapkép: AFP


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló