Bulvár

„Apunak megváltás volt már a halál” – édesapja utolsó óráiról beszélt Mészöly Géza

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.23 | 11:52

Mészöly Kálmán futballsztár haláláról kisebbik fia osztott meg részleteket.

A Vasas legendája, az utolsó magyar futball-világsztár évek óta beteg volt. November elejétől a János kórházban ápolták.

Hétfő délután még úgy tűnt, hogy Mészöly Kálmán jobban érzi magát,

de este elhunyt. 82 éves volt. „Egyszerre érzek fájdalmat és ürességet. Apu régóta betegeskedett, gond volt a szívével, a tüdejével, keringési rendellenességek léptek fel nála rendszeresen, ráadásul elkapta a koronavírust is. Az ember ilyenkor megpróbál felkészülni a legrosszabbra, de közben folyamatosan reménykedik, hogy apu erős, és eddig mindig túlélte a legnehezebb pillanatokat is. Hétfő délután például annyira jól volt, hogy az egyik ápolónő a rádióból hallható cigányzenére

a szórakoztatására táncolni kezdett az ágyánál.

Hihetetlen pillanat lehetett. Apu ott és akkor még belekóstolt az élet ízébe. Beszélgetett mindenkivel, és jókedv uralkodott körülötte. Aztán este megállt a szíve. Beszéltem az orvossal, azt mondta, sokszor előfordul, hogy a súlyos beteg nem sokkal a halála előtt váratlanul jobban lesz. Még nem fogtam fel igazán mi történt, s túl a fájdalmunkon azt kell mondanom: apunak ez már megváltás volt. Kevesen tudják, de az elmúlt időszakban sokat szenvedett.

Ő, aki világ életében mindig élvezte a pillanatokat.

Ahányszor eljöttem tőle a kórházból, rendre átfutott a fejemen: lehet, hogy most láttam őt utoljára. Ezért mindig valamiféle búcsú is volt a mi találkozásainkban” -mondta Mészöly Kálmán kisebbik fia, Géza az Sportálnak.

Meghalt Mészöly Kálmán

Életének 81. évében meghalt Mészöly Kálmán, az egyetlen magyar, aki játékosként és szövetségi kapitányként is részt vett világbajnokságon. A magyar labdarúgás ellentmondásos megítélésű szereplője volt. Futballista-pályafutását kivételes, ma már utánozhatatlan sikerek jellemezték: két világbajnokságon egy ötödik és egy hatodik hely, Európa-bajnoki bronzérem, négy magyar bajnoki cím. Legnagyobb edzői sikere az 1982-es vébészereplés.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló