Bulvár

Ezeket az intim dolgokat tudjuk meg Kim Dzsongunról a húgától

  • Szerző:b
  • 2020.11.23 | 13:18

Kim Jodzsong még a koronavírus első hulláma alatt regisztrált a Facebookon. A Koreai Munkapárt Központi Bizottságának elnökhelyettese intim részleteket is elárul a diktátorról, akiről gyerekkori fotókat is posztolgat.

Kim Jodzsong sokáig propagandaigazgató volt

Érzékeny, finom lelkű, romantikus férfi, igazi mintaapa

Kim Jodzsong a Facebookon angolul publikál, néha átveszi a szót személyi titkára, amikor ő maga túl elfoglalt. A bátyjáról leírja, hogy rendkívül érzelmes ember, aki könnyezik, ha szenvedő gyermeket lát. A saját gyermeke, ha belázasodik vagy beteg, órákig virraszt mellette, képtelen aludni, és jobban izgul, mint az anyja.

Érzékeny a lelke, fáj neki, ha a külföldi sajtóban a külseje miatt bántják, pedig ő a nap 24 órájában népéért dolgozik erőn felül. Szinte sosem pihen, még kicsi gyerekként is elképesztő kötelességtudata volt.

Az ifjú Kim Dzsongun

Kim Dzsongun a művészetek iránt rendkívül nyitott, rendszeresen festett, mielőtt kedves vezér lett, most viszont a fotózás az, ami igazán kikapcsolja, komplett gyűjteménye is van high-tech gépekből. A másik nagy hobbija az evés, de főzőcskézni is szeret a család számára.

Jodzsong elárulja, hogy bátyja beceneve a BOK, de így csak ő és a felesége nevezi. Oltalmazó, melegszívű testvér, feleségét pedig folyton ajándékokkal kényezteti. Rendkívüli humora van, reggelezni általában együtt szoktak, és a diktátor mindig megnevetteti őket.

Együtt a szent család

Komoly irányváltás ez az észak-koreai propagandában

A diktátor jobbkeze, aki egészen tavaly decemberig a A Koreai Munkapárt Propaganda és agitációs részlegének igazgatója volt, mielőtt szintet lépett, láthatóan ügyel arra, hogy Kim Dzsongun romantikus férfinak és mintaapának tűnjön. Ez már azért is érdekes, mert évtizedeken át a rezsim tiltotta és megvetette a romantikát, mint kapitalista nyáladzást, de a királyi család – Vilmos és Katalin, Harry és Meghan – sikerét látva profilt váltott a propaganda iránya, és már Kim Dzsongun és Ri Szoldzsu – sógornője csak Dzsuként emlegeti – is romantikus hősökké léptek elő, akik együtt építik a szocialista hazát.

Kim Jodzsong beismeri, hogy Észak-Koreában a világháló nem érhető el mindenki számára (konkrétan a 25,5 milliós országban csak 1083 embernek van internete), de ez azért van, hogy megvédjék a lakosságot a fölösleges információktól, hogy azok az igazán hasznos és fontos dolgokra tudjanak koncentrálni. Kim Jodzsong se szórakozásra használja a Facebookot, hanem munkára, és a többi állami tisztviselő is így van ezzel, a többiek meg a nemzeti intranetet élvezhetik.

Leszögezi azt is, hogy Észak-Koreában nem azért van sötét éjszaka, mert akadozik az áramellátás, hanem mert rendkívül tudatos fenntarthatósági projektet folytatnak, csökkentik az ország ökológiai lábnyomát, és ebben is világelsők.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló