Bulvár

A hotel kádjába kakált a sakkbajnok, súlyos következményei lettek

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.28 | 11:18

A kínai sakk nemzetközi szinten is többszörös bajnoki címet elért hősét elég ocsmány dolog miatt fosztották meg friss érmétől.

Az újonnan kinevezett kínai sakk bajnok, Jen Csenglong, komoly botrányba keveredett, amiért helytelen viselkedése miatt megvonták tőle a friss országos bajnoki címét. Emellett egy évre eltiltották a versenyzéstől is – számolt be az ügyről a Guardian.

A kínai sakk királyi címet Csenglong december 17-én szerezte meg a Hainan szigetén rendezett tornán. Az ünneplést azonban túlzásba vitték, és a bajnok a szállodai szobájában rendezett ünnepség során olyan mértékben fogyasztott alkoholt, hogy a saját fürdőkádjába hányt bele, majd oda is székelt. A Kínai Sakk-szövetség szerint ez nemcsak a szállodai tulajdont sértette, hanem a közrendet és az erkölcsöt is.

Emellett Csenglong ellen egy másik vád is felmerült. A gyanú szerint a címétől megfosztott sakk-bajnok rezgő análgyöngyökkel csalhatott. Bár a vád a kínai közösségi médiában megjelent, a szövetség nem tudta megerősíteni ezt az állítást.

A pontos összeg, amit pénzdíj formájában elvesztett, nem ismert, de a Guardian szerint akár több tízezer jüant is bukhatott a botrány miatt. (10 ezer jüan körülbelül félmillió forintnak felel meg.)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló