Bűnügy

Megint letartóztatták Curtis testvérét egy gyilkossági ügyben

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.06 | 16:48

Curtis testvére két társával együtt a Fővárosi Főügyészség gyanúja szerint előre kitervelten és aljas indokból megölt egy volt labdarúgót.

A Fővárosi Főügyészség eljárásának jelenlegi adatai szerint egy vállalkozás vezetői azzal bízták meg az egyik gyanúsítottat, hogy

ölesse meg Katzenbach Imre egykori MTK-s futballistát,

aki több mint félmilliárd forinttal tartozott nekik. A megbízók attól is tartottak, hogy “a cégükkel szemben már megindult büntetőeljárás során” a sértett terhelő vallomást tehet rájuk – áll a főügyészségi közleményben. Az emberölés végrehajtásával meggyanúsított két férfi – köztük a Curtis néven ismert Széki Attila rapper testvére – cselekménye társtettesként, előre kitervelten és nyereségvágyból elkövetett emberölésnek minősülhet. Harmadik társuk cselekménye pedig felbujtóként,

előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés megállapítására alkalmas.

Ezek a cselekmények akár életfogytiglannal is büntethetők. Az elsőfokú bíróság december 21-én a gyanúsítottak letartóztatását megszüntette és nyomkövető eszközzel ellenőrzött bűnügyi felügyeletüket rendelte el, ám az ügyészég ez ellen fellebbezett. Másodfokon a Fővárosi Törvényszék szerdán újból elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra. A törvényszék nem értett egyet az elsőfokú bírósággal abban, hogy nem áll fenn a nyomozás, a bizonyítás megnehezítésének veszélye.

Az Eclipse-ügyben érintett Katzenbach Imre egykori MTK-s labdarúgó

több mint egy évtizede nyomtalanul eltűnt, azóta körözték a hatóságok. A holttestét 2020 őszén találták meg Baranyában. Az Eclipse-ügy 2010 március közepén robbant ki. A Vám- és Pénzügyőrség sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy Katzenbach Imre megalapozottan gyanúsítható bűncselekményben való aktív részvétellel, ugyanis mintegy félmilliárd forint került a bankszámlájára. A hatóságok szerint a 2005 és 2009 között nagy értékű informatikai, gépkocsik eredetiségvizsgálatára és biometrikus útlevelek elkészítésére kiírt közbeszerzési pályázatokon nyerő Eclipse vezetői a tízmilliárdos nagyságrendű árbevétel után fizetendő áfa mértékét jogellenesen csökkentették. A cég több mint egymilliárd forintnyi adót nem fizetett be.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló