Bűnügy

„Az ítéletek gyakran feltáratlan indulatok következményei” – ez jutott eszébe a pedofil elítéléséről az egyik keresztény egyetemnek

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.23 | 09:48

Két katolikus egyetemről is csak most rúgták ki a bicskei pedofilt dicsérő gyerekpszichológust.

Február 22-én megszűnt a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola és Csókay László pszichológus között fennálló óraadói jogviszony. A közleményt a 444 vette észre.

Csókay a Fővárosi Önkormányzat osztályvezetőjeként 2011-ben meghallgatta a bicskei gyermekotthon két munkatársát, akik Vásárhelyi János igazgató viselkedését panaszolták el neki. Az akkori rendőrségi feljelentés dacára a hatóságok csak

2016-ban tárták fel részletesen a bicskei pedofil ügyet.

Csókay csütörtökön interjút adott a Népszavának, amelyben azt mondta, hogy Vásárhelyi „jól tudott bánni a gyerekekkel”. Csókay csütörtökig nem csak a Sapientián, hanem a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen is óraadó volt. azonban azután, hogy még dicsérte is a jogerősen elítélt pedofilt, a Pázmány és a Sapientia is kénytelen volt kirúgni – a hatalmas felháborodás miatt.

Csókay a keresztény egyetem a Sapientián a Bevezetés a gyermekvédelembe, Pszichológia a gyermekvédelemben, Speciális szükségletű gyermekek, Iskolai gyermekvédelmi módszerek, valamint Intézménylátogatási gyakorlat I. Alapellátás nevű tárgyakat oktatta.

A Sapientia zavarosan magyarázkodott saját oktatója miatt,

különös fordulattal megszövegezett közleményében. „Isten irgalmasságában és igazságosságában bízva dolgozunk. Vannak helyzetek, amikor a szavak elfogynak, kevesek, töredékesek. A tettek nem várt dimenziókba és összefüggésekbe kerülnek.

Az ítéletek gyakran feltáratlan indulatok következményei.

Minden fájdalom mellett üdvözítő lenne, ha higgadtan és körültekintően folytatnánk az áldozatok védelmében megkezdett párbeszédet. Mi magunk is úton vagyunk ebben a folyamatban”.

Novák Katalin, a fideszes alelnökből lett köztársasági elnök

megkegyelmezett egy pedofil ügyben elítélt, korábban Romániából hazánkba áttelepült férfinek, majd az elemi erejű felháborodás dacára egy hét múlva lemondott.

Kiengedhetik a pedofil bicskei igazgatót a börtönből


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.