Bűnügy

Kerítéssel vádolja a rendőrség az ismert szépség-gurut

  • Szerző:nuus
  • 2023.02.25 | 07:18

Bár a rendőrök már meggyanúsították, a gyanú szerint R. Lajos nem állt le.

Üzletszerű kerítés, valamint tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya egy 69 éves budapesti férfivel szemben.

A nyomozók szerint R. Lajos 2015 óta végezte illegális tevékenységét.

Anyagi előnyökért rendszeresen magyar állampolgárságú nőket szerzett meg ügyfeleinek szexuális cselekmény végzése érdekében. A hozzá forduló férfiak számára hölgyismerősei körében keresett megfelelő partnert, egyeztetve a szexuális szolgáltatás részleteit is: a légyott helyét, idejét és a tarifa díját is. A lányoktól vagy leadót kért, vagy saját részére ingyenes szexuális szolgáltatást. Kérésének általában eleget is tettek. A férfi a szexuális munkákra

többször az általa rendezett szépségversenyre jelentkező lányokat szervezte be.

Előfordult, hogy a prostitúció céljára kiközvetített sértettek tizennyolcadik életévüket még be sem töltötték. Egy érzelmileg labilis, 16 éves lánnyal erős érzelmi függőségi viszonyt is kialakított. A fiatalt mind anyagilag, mind kapcsolatai révén támogatta, így a lány pótapaként tekintett rá. A kiskorút rávette, hogy anyagi haszonszerzésért cserében, legalább négy alkalommal saját férfi ismerőseivel szexuális együttléteket folytasson. A férfi befolyására

a sértett nagykorúként is folytatta prostitúciós tevékenységét.

R. Lajos az áldozattal folytatott rendszeres szexuális együttlétekre tekintettel tőle nem kért leadót kuncsaftjai után. A KR NNI Emberkereskedelem Elleni Osztálya 2021 novemberében, üzletszerű kerítés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt már ki is hallgatta gyanúsítottként R.-t. Ő viszont tovább folytatta illegális kerítő tevékenységét, amit a tőle lefoglalt elektronikai eszközök adatai, valamint a sértettek vallomásai is alátámasztanak.

A férfit február 22-én reggel budapesti lakcímén elfogták,

majd folytatólagosan gyanúsítottként hallgatták ki, és újabb gyanúsításokat közöltek vele. Bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.

Prostitúció miatt vették őrizetbe a MTV riporterét


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló