Bűnügy

Nagypályás magyar keresztanya akadt horogra a trópusokon

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.31 | 10:48

A könyvelőként dolgozó D. Andrea huszonegy bűncselekményért kapott tizenöt év börtönt, mielőtt lekoccolt.

A magyar keresztanyaként is ismert D. Andrea bűnözői pályafutása több mint tíz év bujkálás után március 26-án ért véget. Az álnéven Dominikán élő magyar nő ott is csalásból élt, így kapták el az Egyesült Államok marsalljai. A magyar nő már egy spanyol börtönben várja kiadatását – írja a Blikk.

A miskolci D. Andrea minden üzletfelét sőt még az uzsorását is átverte.

Az intelligens, tanult nő könyvelőként kezdte a csalást, majd bankoktól vett fel hitelt nem létező, négyezer tonnányi kukoricára. Uzsorásoktól is vett fel magánhitelt, de őket is átverte bűntársával, O. Róberttel. Fiktív cégeket alapítottak hajléktalanok nevére, meghamisították a banki papírokat, és hamis adóigazolásokat nyújtottak be.

Adócsalás, pénzmosás, csalás, költségvetési csalás

és közokirat-hamisítás miatt tizenegy eljárás során összesen 15 év börtönbüntetést kaptak távollétükben, miután 2012-ben eltűntek Thaiföldön. O. Róbert már 2016-ban lebukott, de D. Andrea nem. A Katona Eszter néven új életet kezdő D. Andrea legalább félmilliárd forintot sikkasztott, ami a több mint tíz év bujkálás alatt valószínűleg el is fogyott. Ezután új csalásba kezdett, melybe magyarországi ismerőseit is bevonta.

A tervre felfigyeltek a dominikai rendőrök,

akik szerint a magyar nő magánbefektetőket, építőipari vállalkozásokat és régi partnereit is be akarta vonni az új csalásba, amit ingatlancégnek álcázott. Andrea bankokat akart lehúzni a tengerparton építendő, nem létező lakóházak és nyaralók hitelezésére. A dominikai szervek jelzése alapján a Készenléti Rendőrség Célkörözési Osztálya a magyar Interpol-iroda munkatársaival és az Egyesült Államok marsallszolgálatával együttműködve azonosították be Andreát, akit

Punta Cana városban álnevén bérelt lakásában fogták el.

Várhatóan május elején hozzák haza, a kalocsai börtönbe. A most 44 éves nő legkésőbb 59 évesen, 2038-ban szabadulhat.

Vigyázat! Ezekkel az új módszerekkel igyekszenek pénzt kicsikarni a csalók!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.