Bűnügy

Ez okozhatta a csomagtartóban talált kisfiú halálát – napokig autózhattak a holttestével

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.17 | 10:18

A nyíregyházi rendőröket sokkolta a halott kisfiú látványa.

Magzatpózban találták meg a nyíregyházi rendőrök annak a kisfiúnak a holttestét, akit nevelőszülei vittek autójuk csomagtartójában a kapitányság elé. A kocsiban egy sérült csecsemő is volt.

A rendőrségi közlemény szerint szombat reggel hat óra előtt tíz perccel

érkezett bejelentés arról, hogy egy kétéves gyermek életét vesztette, az eset körülményeit pedig büntetőeljárás keretében vizsgálják – írja a Blikk. Az elhunyt gyermeket, Z. Sándort és egy esztendős húgát januárban vették el tizenhét éves, Ilken élő édesanyjuktól. Az anyaotthonban élő, gyámság alá került édesanya – kiskorú lévén – nem nyilatkozhatott. „Három hónapja vették el tőle a nem megfelelő körülmények miatt Sanyikát és a kishúgát. Rajtuk kívül egyébként még két gyermeke is született, de már csak az újszülöttje van mellette. A tragédia estéjén hívta fel

a gyámja a kisfia halálhírével, amitől teljesen összetört”

– mondta el egy rokon. „Gondoljon bele, mit élhet most át… Egy édesanya, aki elveszítette szeretett gyermekét. Ráadásul a részletekről nem árultak el neki semmit, így fogalma sincs, mi okozta a fia halálát.” Sándor hivatalos nevelőszülei információink szerint Baktalórántházáról költöztek Nyíregyházára. Két saját, egy 13 és egy 7 esztendős gyerekük van, ráadásul a nő állapotos.

„Úgy tudom, a kisfiú valamilyen húst fogyasztott,

egy csontot pedig olyan szerencsétlenül nyelt le, hogy a torkán akadt szegénynek,

amitől megfulladt. Az unokám ugyan próbálta kivenni, de sokkot kapott és már nem sikerült neki. A kezei között halt meg a gyerek… Micsoda tragédia! Ez egyszerűen felfoghatatlan!” – mondta a nevelőszülő nagymamája. „Annyira összeomlott és megzavarodott, hogy a holttestet betette az autójába, majd két napig kocsikázott vele Nyíregyházán. Az elhunyt gyermek a csomagtartóban feküdt, de az egyéves kislány is vele volt. Közben a férje az anyósának telefonálgatott, tud-e valamit a hollétéről. Aztán nagy nehezen sikerült utolérnie a feleségét, s akkor értesült arról, mi történt.

Képzelheti, mit érezhetnek most… Végül együtt mentek a rendőrségre.”

A Blikk szerint a gyermekek testén bántalmazásra utaló jeleket is találtak a szakemberek. A nevelőszülők ismerősei képtelenségnek tartják, hogy kezet emeltek volna rájuk.

Keresik a testvérpárt: Budapestről tűnt el a 11 és 12 éves kislány


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló