Bűnügy

 „Kihagyták a vasat a vasbetonból” – feljelentették Mészáros Lőrinc cégét

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.20 | 08:18

A vasútfelújítások minősége miatt reklamálna a MÁV Mészáros Lőrinc cégénél.

A GSM-R vasúti fejlesztés során sok esetben kihagyta a vasat a vasbetonból Mészáros Lőrinc R-KORD Kft.-je, a Demokratikus Koalíció(DK) pedig

most feljelentést tett emiatt.

A DK a 24.hu-hoz küldte el közleményét, amely szerint a párt feljelentést tesz, mert Mészáros Lőrinc cége, az R-KORD sok helyen kihagyta a vasat a vasbetonból több vasútvonal építése során. „Felmerülhet, hogy siralmas minőségben, akár balesetveszélyesen újíthatott fel vasúti pályaszakaszokat állami tízmilliárdokból” – írták. A Szabad Európa is megírta korábban korábban, hogy sok esetben kihagyták a vasat a vasbetonból az R-KORD Kft. által végzett GSM-R vasúti fejlesztés során.

Több helyen balesetveszélyes körülmények, veszélyes hulladék

is a helyszínen maradt az építkezés után. A MÁV 19 pontban sorolta fel a műszaki és minőségi kifogásait Mészáros Lőrinc cégével szemben. Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) vasúti beruházások támogatásáért felelős helyettes államtitkára, Kikina Artúr is írt az R-KORD Kft., valamint a konzorciumi partner I-Cell Mobilsoft Zrt. vezetőinek.

A vasútvonal építésére 2018-ban írták ki a közbeszerzést,

melynek értéke 58,8 milliárd forint volt. Majd az R-KORD Kft. az Építési Minisztériumhoz fordult arra hivatkozva, hogy elszálltak a költségek. Így február 6-án a kormány egy nem nyilvános határozattal arról döntött, hogy 17 milliárd forint értékben juttathatnak pluszforrást a beruházásra.

Félve az újabb uniós botránytól a fideszes kormány

mindezt kivenné az Európai Unió által finanszírozott Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programból, helyette a magyar emberek pénzéből, a magyar költségvetésből finanszíroznák.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.