Bűnügy

Őrizetbe vette a rendőrség a Klauzál téri bántalmazót – videó

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.08.11 | 17:48

Őrizetbe vette a rendőrség a Klauzál téri bántalmazót - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

Fotó: Pixabay

A közlemény szerint csütörtökön, nem sokkal hajnali egy óra előtt érkezett bejelentés, hogy a VII. kerületben, a Klauzál téren holtan találtak egy akkor még ismeretlen személyazonosságú embert.

A szemle során megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Az adatgyűjtés eredményeként a bejelentéstől számított 11 órán belül azonosították, majd a józsefvárosi rendőrök a Rákóczi téren még aznap elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit.

A rendelkezésre álló adatok szerint

a 30 éves, ukrán állampolgárságú férfi a bűncselekmény éjszakáján a Klauzál téren pénzt követelt padon ülő áldozatától. Mivel nem kapott, súlyosan bántalmazta a 49 éves férfit, majd elvett tőle ötezer forintot.
Az életvédelmi nyomozók halált okozó testi sértés és rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a férfit, majd őrizetbe vették. A gyanúsított nem tett vallomást

– tették hozzá.

A nyomozás megállapította, hogy a férfinak társa is volt, aki tétlenül végignézte a sértett bántalmazását, majd az elkövetővel együtt borozott az elvett pénzből.

Az életvédelmi nyomozók a 46 éves férfival szemben segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt indítottak büntetőeljárást – áll a közleményben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló