Bűnügy

Olcsón megúszta a reptéri rendőröket rugdosó anya és lánya

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.01 | 09:58

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt áll bíróság elé a letartóztatásban lévő ukrán anya és lánya.

Egy ukrán nő a lányával augusztus 18-án, este repülővel érkezett Budapestre. A rendőrök felfigyeltek a nők ittas állapotukból eredő hangoskodására, majd a fiatalabb nő odament a rendőrökhöz, hogy panaszt tegyen a telefonja eltűnése miatt. A rendőrökkel a fiatalabb nő végig ordított, valamint mobiltelefonjával élőben közvetítette az eseményeket – írja az Ügyészség.

A rendőrök többször felszólítására a nő nem hagyott fel

a hangoskodással és a videózással, majd az egyik rendőr felé rúgott, míg a másik rendőrt megkísérelte megütni.  A rendőrök a rúgás, illetve az ütés elől kitértek, azonban a nő édesanyja eközben az egyik rendőrt hátulról tenyérrel halántékon ütötte.

Ezt követően a két nő a folyosóról a várócsarnok felé távozott, ahol a fiatalabb nő továbbra is több alkalommal támadólag lépett fel a vele szemben intézkedő egyik rendőrrel, amelyhez édesanyja is csatlakozott, és az erősítésként megérkező másik két rendőr felé rúgott, illetve egyiküket el is találta. Végül az elkövetőket a rendőrök elfogták, az ügyészség pedig őrizetbe vette őket, majd

indítványt tett letartóztatásukra, melyet a bíróság elrendelt.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség soron kívül, 2023. augusztus 31. napján bíróság elé állította a két nőt, mely során a bűncselekmény elkövetését beismerték. A Budapesti XVIII. és XIX. kerületi Bíróság az ukrán vádlottakat gyorsított eljárásban hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte, egyben megszüntette a vádlottak letartóztatását.

Az ítéletet a vádlottak és védők tudomásul vették, az ügyészség azonban súlyosításért a vádlottak terhére fellebbezést jelentett be.

Rendőr támadt rá egy férfira és annak feleségére – vádat emeltek ellene


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.