Bűnügy

Közpénzből utazgatott világszerte a foci-nagykövet fideszes propagandista

  • Szerző:nuus
  • 2023.10.02 | 10:18

Szijjártó úgy fizette Szöllősi utazgatását, hogy az semmilyen jogviszonyban nem állt a Külüggyel.

Hat esztendő alatt, 35 alkalommal fizette a Külügy Szöllősi György külföldi utazgatásait. A Nemzeti Sport főszerkesztőjét előzőleg a magyar futball és a Puskás-ügyek rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének nevezte ki a fideszes rezsim.

Szöllősi György a Nemzeti Sport főszerkesztője

2017-ben Szijjártó Péter kérésére kapott rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot Áder János államfőtől. Ezzel a Puskás Ferenc örökségét előbb annak özvegyétől megszerző, majd azt Orbán Viktor rendelkezésére bocsájtó propagandista lett a magyar futball és a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete. A cimboráitól szerzett nagyköveti rang azonban nem tette akkreditált diplomatává Szöllősit.

Szöllősi kinevezése óta számos országban utazgatott.

Kanadától Japánon keresztül Franciaországig sok helyen megfordult, mindezt pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) fizette – írja a 444.hu a külügynek küldött közérdekű adatigénylésre kapott válasz alapján. A tárca azt azonban nem merte elárulni, hogy mennyibe kerültek ezek az utak.

A minisztérium annak ellenére fizette az utazásokat,

hogy Szöllősi “a Minisztériummal nem állt és jelenleg sem áll semmilyen foglalkoztatásra irányuló, így kormányzati szolgálati, politikai szolgálati, illetve biztosi jogviszonyban, munkaviszonyban vagy megbízási szerződéses jogviszonyban” – közölték a lappal. A KKM egyúttal hozzátette, hogy Szöllősi “a Külszoltv. 13. § (6) bekezdés szerinti utazó nagyköveti megbízatást (valamely kiemelt fontosságú diplomáciai vagy nemzetközi feladat ellátására) Szöllősi úr nem kapott külgazdasági és külügyminiszter úrtól (sic!)“.

Széf és egy kép Várkonyi Andreáról: Így néz ki Mészáros Lőrinc irodája.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.