Bűnügy

Öngyilkosságra készülő lányt mentettek meg a rendőrök Budapesten

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.29 | 15:48

Közös erővel helyezték biztonságba a VI. és XIII. kerületi rendőrök az egyetemista lányt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint november 27-én (vasárnap) 17 óra 30 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy nő a Margit híd korlátján kívül áll és a Dunába akar ugrani.

A VI. és XIII. kerületi rendőrkapitányságok rendőrei három percen belül egyszerre érkeztek meg a helyszínre, ahol a fiatal nő a közlemény szerint hangosan sírt és többször elmondta, hogy meg akar halni. A XIII. kerületi járőrök közül Nádasdi Csaba őrmester szóval tartotta a nőt, míg társa, Mihályi Roland őrmester a betonpilléren átmászva lassan megközelítette őt. A VI. kerületi rendőrök közül Zsikla Hunor hadnagy és Bozsoki Sándor törzsőrmester közösen a nő ruháját megfogva emelték vissza a korláton őt.

Az öngyilkosság megelőzhető! Ha bajban van, lelki gondjai, vagy öngyilkos gondolatai vannak, hívja a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot. Ha öngyilkossági szándéka van, hívja a 112-t!

A fiatal nőt átadták a mentőszolgálatnak, akik további vizsgálatokra kórházba vitték – olvasható a közleményben. A BRFK Facebook-oldalán közzétettek szerint a rendőrök egyike angolul tartotta szóval a fiatal nőt, amíg a társa meg tudta közelíteni.

A mentésről videófelvétel is készült, amit itt lehet megtekinteni:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló