Celeb

Film készül John Lennon és Yoko Ono szerelméről

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.02 | 16:01

A szeretetről, a bátorságról és a felelősségteljes életről szól majd azzal a szándékkal, hogy inspirálja a mai fiatalokat. Hogy legyen világos elképzelésük arról, milyen világban akarnak élni, és álljanak is ki érte.

Beatle John Lennon (1940 � 1980) and his wife of a week Yoko Ono in their bed in the Presidential Suite of the Hilton Hotel, Amsterdam, 25th March 1969. The couple are staging a 'bed-in for peace' and intend to stay in bed for seven days 'as a protest against war and violence in the world'. (Photo by Keystone/Hulton Archive/Getty Images)
John Lennon és Yoko Ono Amszterdamban, a Hilton elnöki lakosztályában, 1969-ban, a házasságkötésük hetében. Fotó: Keystone/Hulton Archive/Getty Images.

A producer maga Yoko Ono, valamint Michael De Luca, aki olyan sikerfilmek fölött bábáskodott, mint a Közösségi háló, a Pénzcsináló vagy a Phillips kapitány. A forgatókönyvet a Mindenség elmélete című filmet is jegyző Anthony McCarten írja.

Lennon és Ono egy kiállításmegnyitón találkozott először egymással 1966-ban, Londonban. Ekkor a férfi még házas volt, mely frigynek 1968 augusztusában lett vége. Pár hónappal később,

1969. márciusában házasodott össze Yoko-val, és 11 évig, Lennon haláláig voltak együtt jóban-rosszban.

Eközben mindenféle kreatív (zenei, képzőművészeti és irodalmi) projekteken dolgoztak.

Lennont 1980. december 8-án lőtte agyon a nyílt utcán Mark David Chapman.

„A fiunknak, Seannak és nekem is nagyon hiányzik, még 36 év eltelte után is”

– mondta Yoko Ono tavaly, Lennon halálának évfordulóján, hozzátéve, hogy „naponta 91 ember hal meg az USA-ban lőfegyver által, mert háborús övezetté tettük az országot”.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.